Як змінилася злочинність в Україні через карантин - відповідь МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

Як змінилася злочинність в Україні через карантин - відповідь МВС

Як змінилася злочинність в Україні через карантин - відповідь МВС
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ констатували зменшення розбоїв під час карантину, який ввели на тлі епідемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами начальника Головного слідчого управління Максима Цуцкірідзе, правоохоронці окремо вивчили показники після введення обмежень.

"Ми проаналізували статистику за трьома позиціями: крадіжки, грабежі та розбої. В жодному з регіонів немає зростання за цими видами злочину, навпаки кількість знижується", - зазначив він.

Цуцкірідзе пояснив, що з 11 березня до 4 квітня 2019 року в Україні вчинили майже 26 тисяч крадіжок. Цьогоріч за аналогічний період — майже 17 тисяч.

"На 34,9% менше. Грабунків було скоєно в минулому році 815, в цьому – 543. Тобто, їх кількість зменшилася на 33,4%. За розбоїв ситуація виглядає так: минулоріч – 149, цьогоріч – 97. Як бачимо теж є зниження на 34,9%", - додав правоохоронець.

Найкращі показники щодо розбоїв на Луганщині, Львівщині, Тернопільщині. Найбільше інцидентів — у Києві, на Харківщині, Дніпропетровщині.

Крадіжок найменше на території Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської області. У Києві виявили удвічі меншу кількість, якщо порівняти з 2019 роком.

Грабіжники затихли найбільше на Луганщині, Житомирщині та Івано-Франківщині.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Івано-Франківській області зареєстрували найвищу смертність від коронавірусу COVID-19 в Україні. Місцева ОДА виступила з поясненням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?