Україна нарешті домовилася з ОРДЛО - у Зеленського здивували неочікуваною звісткою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна нарешті домовилася з ОРДЛО - у Зеленського здивували неочікуваною звісткою

Україна нарешті домовилася з ОРДЛО - у Зеленського здивували неочікуваною звісткою
Джерело:  online.ua

8 квітня українська сторона в Тристоронній контактній групі ініціювала проведення переговорного процесу безперервно, у форматі відеоконференції. Це відбулося за дорученням глави держави Володимира Зеленського. Варто зазначити, що переговори уже мають свої результати - Україна змогла досягти важливої домовленості про взаємне звільнення утримуваних осіб, яке повинне відбутися не пізніше Великодня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Я вдячний, що була підтримана наша пропозиція працювати, орієнтуючись на результат та в більш інтенсивному режимі, зокрема в підгрупах, та обговорювати всі питання, щоб якнайшвидше досягти домовленостей. Україна прагне підвищити результативність засідань Тристоронньої контактної групи", - наголосив очільник ОПУ Андрій Єрмак, який звернувся до учасників консультацій.

Він звернув увагу на те, що команда Зеленського хоче більш вагомих рішень, які можуть допомогти вирішити безпекові та гуманітарні проблеми на Сході нашої країни. Окрім того, Єрмак додав, що першочергові зусилля доцільно спрямувати саме на вирішення безпекових і гуманітарних питань. Глава ОПУ нагадав про важливість повного, всеосяжного та безстрокового дотримання режиму припинення вогню на сталій основі.

Варто зазначити, що під час відеоконференції ТКГ були досягнуті принципові домовленості щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня.

"Крім того, на сьогоднішньому засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій. Сторони мають надати ОБСЄ список таких об'єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках. Під час відеоконференції сторони ТКГ продовжили переговори щодо визначення наступних ділянок розведення сил та засобів на Донбасі", - сказано в повідомленні ОПУ.

Нагадаємо, що ще 2 квітня представниці терорестичних угруповань "ДНР" і "ЛНР", так звані "уповноважені з прав людини" Дарина Морозова та Ольга Кобцева звернулися до команди Зеленського. Вони повідомили, що вже готові до обміну полоненими, а також навіть озвучили список осіб, яких проросійські сили можуть передати Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава НАТО  Єнс Столтенберг висунув очільнику Кремля Володимиру Путіну  та російській владі безкомпромісну вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?