Якщо Зеленський захворіє коронавірусом - уже відомо, до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Якщо Зеленський захворіє коронавірусом - уже відомо, до чого готуватися українцям

Якщо Зеленський захворіє коронавірусом - уже відомо, до чого готуватися українцям

Через невпинний ріст кількості хворих коронавірусом Офіс президента України вже розробив чіткий план дій, якщо глава держави Володимир Зеленський підхопить коронавірус - команда українського лідера припускає, що це може статися, оскільки президент продовжує працювати, як і раніше. Зазначається, що Зеленський щодня, від ранку до вечора, перебуває в ОПУ. Про те, що буде робити влада, якщо глава держави захворіє, детально розказав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

Якщо Володимир Зеленський захворіє на коронавірус - у команди українського лідера вже є протокол. Тимошенко нагадав, що виконувача обов’язків президента немає, тому його обов’язки виконуватиме очільник парламенту Дмитро Разумков.

"Але президент – завжди на зв'язку, тому, я думаю, що якщо, не дай Бог, щось, то робота відбуватиметься у телефонному режимі", – підкреслив Тимошенко.

Він також зазначив, що після того, як коронавірусом заразився депутат Шахов, главі держави, очільнику ОПУ та його заступникам зробили тестування.

"Я поясню: треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним із найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов. Тому всім зробили ПЛР-тестування для того, щоб відразу зрозуміти, що робити. Якби у нас підтвердилося з кимось, то тут уже були б інші заходи безпеки щодо карантину", - розповідає Тимошенко.

За словами посадовця, наразі український лідер проводить більшість нарад у режимі відеоконференції. Напряму він лише контактує з декількома заступниками та Андрієм Єрмаком.

"Якщо якісь маленькі зустрічі, то у президента весь день розписано, як і раніше. Тобто є зустрічі у президента, але на них є присутньою невелика кількість людей", – каже Тимошенко.

Він також наголосив - якщо захворіє хтось з міністрів або топчиновників - якогось спеціального протоколу немає.

"Нам сказали, що якщо щось не так, будуть вести до Олександрівської лікарні. У тої ж Феофанії немає інфекційного відділення. Тому всі у стандартному порядку їдуть в Олександрівську", – зазначає Тимошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко продовжує ігнорувати заклики щодо термінового введення карантину в країні. Нещодавно він виступив з цинічною заявою, яка обурила білорусів та усю міжнародну спільноту - відео можна переглянути тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?