Глава Пентагону терміново подзвонив в Міноборони України - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Пентагону терміново подзвонив в Міноборони України - що сталося

Глава Пентагону терміново подзвонив в Міноборони України - що сталося
Джерело:  online.ua

Очільник Пентагону Марк Еспер провів екстрені телефонні переговори з главою Міністерства оборони України Андрієм Тараном, в ході яких підтвердив підтримку офіційного Вашингтону в нарощуванні потенціалу Збройних сил нашої країни. Зазначається, що бесіда міністрів оборони двох країн відбулася 8 квітня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американського військового відомства.

В Пентагоні наголошують, що головною метою переговорів було зміцнення стратегічного партнерства між США та Україною, а також обмін думками та озвучення позицій щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

"Еспер привітав Тарана з його нещодавнім призначенням міністром оборони і підтвердив підтримку США у нарощуванні потенціалу збройних сил України для більш ефективного захисту від російської агресії", - йдеться в заяві Пентагону.

Окрім того, Марк Еспер звернув увагу на те, що союзники із Євросоюзу повинні посилити місію підтримки безпеки в Україні. Очільник Пентагону наголосив, що високо оцінив недавній прогрес в оборонних реформах української влади.

Андрій Таран під час переговорів з Марком Еспером

В Міноборони США зазначають, що Андрій Таран вкотре підтвердив прихильність України реформуванню оборонного сектора країни відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Варто зазначити, що нещодавно очільник ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що до парламенту вже подано законопроєкт про реформу генеральських звань, в процесі якої у війську скоротиться 17 генеральських посад. За словами Хомчака, Україна намагається рівнятися на НАТО та продемонструвати Альянсу, що наша країна активно готується до вступу в блок.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, головний речник Пентагону Джон Гоффман поділився приємною новиною. За його словами, всю військову допомогу Україні було надано, як того вимагав Конгрес США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?