У Зеленського знову припустили послаблення карантину у квітні - але за певних умов
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського знову припустили послаблення карантину у квітні - але за певних умов

У Зеленського знову припустили послаблення карантину у квітні - але за певних умов

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що карантин в Україні можуть послабити ще у квітні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами посадовця, це можливо у разі розвитку позитивного сценарію епідемії. Влада буде стежити за ситуацією до 24 квітня.

"Зараз ми дивимося на найближчі два тижні. Є Великдень, ми розуміємо, що це велике свято для всіх. Але ми закликаємо усіх бути вдома. Якщо ми просидимо ще 2 тижні на карантині, можливо, до 24 квітня ми вже вийдемо на якесь послаблення цієї історії", - пояснив Тимошенко.

Представник ОПУ додав, що президент Володимир Зеленський звернувся до релігійних лідерів саме через ризики масових зібрань на Великдень. Церкви закликали до проведення телевізійних трансляцій, щоб не збирати людей разом у храмах.

"Ми збираємо те, як вони (церкви - ONLINE.UA) бачать Великдень у таких умовах. Будемо виходити на спільну ідею з усіма церквами", – зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, влада ввела карантинні обмеження до 24 квітня. Напередодні їх також посилили — ввели штрафи за прогулянки у парках, на майданчиках, заборонили людям збиратися у групи понад двоє, а також зобов'язали носити маски чи респіратори у громадських місцях.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив з новим оголошенням щодо карантинних обмежень в Україні на тлі епідемії коронавірусу COVID-19. За словами голови уряду, ймовірніше влада продовжить жорсткий карантин до травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?