По базі НАТО завдали потужного удару ракетами - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

По базі НАТО завдали потужного удару ракетами - перші подробиці

По базі НАТО завдали потужного удару ракетами - перші подробиці
Джерело:  online.ua

9 квітня терористи завдали удару по авіабазі НАТО, яка розташована в районі Баграм у провінції Парван в Афганістані. За попередніми даними, для атаки на базу Альянсу було використано п'ять ракет. Окрім того, зазначається, що в результаті удару терористів ніхто не постраждав. Про це повідомляє місія блоку в Афганістані Resolute Support, передає ONLINE.UA.

 "П'ять ракет вдарили по аеродрому Баграм рано вранці. Обійшлося без жертв і травм. Наші партнери, Національні сили безпеки Афганістану, розслідують інцидент", - зазначає пресслужба місії НАТО у Twitter.

Агентство Reuters зазначає, що відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава", однак представники Альянсу поки ці дані не підтвердили.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно в Афганістані вдалося затримати ватажка місцевого осередку ІД. Аслам Фарукі є відповідальним за недавній теракт у Кабулі, коли під час нападу на храм сикхів загинуло 25 осіб. Окрім того, зазначалося, що таліби відмовилися від переговорів з делегацією влади Афганістану. Склад переговорної групи не відображає інтереси всіх сторін афганського конфлікту, вважають таліби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з початку року по військових базах США в Іраку завдали кілька ракетних ударів. Останній раз  ракетна атака була зафіксована в середині березня  — як мінімум 25 ракет прилетіли в зону дислокації військових в таборі "Таджі". В результаті ракетної атаки п’ятеро військовослужбовців отримали поранення — троє американських і двоє іракських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?