Білорусь навідріз відмовилася виконувати нову вимогу Росії - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Білорусь навідріз відмовилася виконувати нову вимогу Росії - у чому річ

Білорусь навідріз відмовилася виконувати нову вимогу Росії - у чому річ
Джерело:  online.ua

Білоруська влада продовжує демонструвати сміливу непокору в багатьох питаннях, які стосуються офіційних Мінська та Москви. Так, стало відомо, що Білорусь ухвалила неочікуване рішення не видавати громадянина Росії, який є членом організації "Свідки Єгови", Росії, яка звинувачує його в екстремізмі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт органзації.

В офіційному повідомленні зазначається, що Миколу Махалічева відпустили кілька днів тому у білоруському Вітебську. Варто звернути увагу на те, що це відбулося відразу після того, як Офіс генерального прокурора оголосив про своє рішення відмовити РФ в екстрадиції. Що також важливо розуміти, Махалічева, вихідця з Ханти-Мансійського автономного регіону Росії, арештували у Вітебську 21 лютого на прохання офіційної Москви.

Після цього місцеві й міжнародні правозахисні організації закликали білоруську владу звільнити Махалічева, наголошуючи, що звинувачення проти нього пов’язані з його релігійними поглядами. Згідно з даними релігійної організації, Махалічев є одним зі 23 "свідків Єгови", яких переслідують у Ханти-Мансійському автономному регіоні.

Що важливо розуміти, російська влада заборонила діяльність "Свідків Єгови", а також внесла організацію до списку "екстремістських" три роки тому. Правозахисний центр "Меморіал", що знаходиться в Москві, називає політичними в’язнями десятки арештованих чи засуджених «свідків Єгови» і вимагає їх негайного звільнення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко у своєму стилі висунув жорстку вимогу російському колезі — він хоче, щоб Путін "відмовився від імперських замашок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?