Нафтова криза: у Путіна виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Нафтова криза: у Путіна виступили з гучною заявою

Нафтова криза: у Путіна виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва почала розкривати карти та зізналася, як планує вирішувати проблеми, що були спровоковані нафтовою кризою. Так, речник Кремля Дмитро Пєсков розповів про позицію Володимира Путіна, яку той представить на переговорах ОПЕК у четвер, 9 квітня. За словами прессекретаря президента РФ, вона доволі проста та однозначна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Наша позиція зрозуміла: Росія виступає за спільні скоординовані дії в інтересах стабілізації світового ринку енергоносіїв", - заявив речник Кремля.

Варто звернути увагу на те, що Дмитро Пєсков не став називати конкретні параметри.

"Всі інші нюанси вже будуть обговорюватися в ході робочого процесу на телеконференції, давайте її дочекаємося", - додав він.

Прессекретар Володимира Путіна зазначив, що минулого тижня глава Кремля провів нараду з керівництвом профільних відомств і главами нафтових компаній.

Варто зазначити, що вже 9 квітня країни ОПЕК+ проведуть відеоконференцію з питання скорочення видобутку нафти. В очікуванні рішення вартість нафти зростає - нафта марки Brent на біржі ICE в Лондоні прискорила зростання до 3,71% і досягла позначки в 34,06 дол за барель.

Що важливо розуміти, американські експерти, аналізуючи ситуацію на нафтовому ринку, дійшли неочікуваного висновку. Вони підкреслюють, що безпрецедентний спад попиту на нафту привів до "епічного" надлишку поставок і, цілком можливо, що вже скоро просто закінчиться місце для зберігання всіх непотрібних барелів нафти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп заявив, що він планує ввести великі мита на іноземну нафту, якщо не зміниться ситуація з цінами. Також глава Білого дому зробив жорстке попередження  главі Кремля Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?