Світовий банк зробив Україні нове попередження - що важливо знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк зробив Україні нове попередження - що важливо знати

Світовий банк зробив Україні нове попередження - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Світовий банк продовжує уважно слідкувати за розвитком економічної ситуації в Україні на тлі світової кризи. Так, нещодавно аналітики СБ оновили свій прогноз та зробили важливе попередження офіційному Києву - за їхніми словами, через пандемію коронавірус українцям потрібно готуватися до уповільнення економічної активності. Експерти наголошують, що скорочення ВВП в 2020 році прогнозується на 3,5%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт СБ.

Зазначається, що скорочення на 3,5% очікується відповідно до сценарію, який передбачає завершення пандемії в другій половині 2020 року, проте невизначеність прогнозу залишається високою.

"При цьому перспективи зростання України в 2020 році залишаються вкрай невизначеними і будуть залежати від тривалості кризи в галузі охорони здоров'я, прогресу в проведенні великих реформ і здатності мобілізувати адекватне фінансування для погашення боргів. Інфляція в Україні в 2020 році зросте до 8,9%, а реальні доходи громадян впадуть на 4,0%, дефіцит держбюджету зросте до 4,9% від ВВП, а рівень держборгу зросте до 59% від ВВП", - сказано в повідомленні.

За словами аналітиків, коронавірусна криза вдарить по економіці України у кількох сферах. В першу чергу, наявні доходи і споживання будуть страждати від раптових обмежень, в тому числі в зв'язку з припиненням роботи сфери послуг, також зупинкою транспорту. По-друге, зниження економічної активності в Польщі та інших країнах Євросоюзу також негативно вплине на ВВП України. По-третє, падіння світових цін вплине на експорт України.

Експерти звертають увагу на те, що тривала криза в галузі охорони здоров'я приведе до другого витка кризи, закриття бізнесу, погіршення ліквідності і якості активів у банках.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  новий прогноз щодо власного ВВП на тлі пандемії COVID-19  представили також у Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?