Який фактор значно ускладнює перебіг COVID-19 - важлива інформація
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який фактор значно ускладнює перебіг COVID-19 - важлива інформація

Який фактор значно ускладнює перебіг COVID-19 - важлива інформація
Джерело:  online.ua

Головний французький епідеміолог Жан-Франсуа Дельфрассі, який очолює наукову раду, що консультує уряд щодо пандемії, виступив з неочікуваною заявою. Він наголосив, що ожиріння – це один із ключових факторів, який значно ускладнює перебіг хвороби від коронавірусної інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

За словами фахівця, майже чверть французів ризикують мати серйозні ускладнення від коронавірусу через вік та зайву вагу. Жан-Франсуа Дельфрассі також звернув увагу на те, що громадяни США особливо піддаються ризику через невпинне зростання рівня ожиріння в країні.

"Цей вірус жахливий. Він може вразити молодих осіб, зокрема людей з ожирінням. Тим, хто має зайву вагу, справді потрібно бути обережними… Тому ми хвилюємося за наших друзів в Америці, де існує проблема ожиріння", - наголосив науковець.

Що важливо розуміти, згідно з останніми даними CDC, 42,4% дорослого населення Штатів страждає від зайвої ваги. Таку ж проблему зафіксували у 18,5% американських дітей. Всі добре знають, що ожиріння - один із факторів ризику для декількох хронічних захворювань, включаючи діабет другого типу, інсульти, інфаркт і навіть певні типи раку.

Що важливо розуміти, на території США 8-го квітня зареєстрували майже 2 тисячі смертей від нового коронавірусу COVID-19. 7-го квітня в Штатах нарахували 1 939 жертв пандемії. Загальний показник летальних випадків сягнув 14 817.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше компанія Elara Systems змогла створити унікальну візуалізацію того, як коронавірус атакує клітини людини — відео можна переглянути тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?