Ми влаштували спецоперацію - МОЗ нарешті пояснило українцям свої останні дії
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми влаштували спецоперацію - МОЗ нарешті пояснило українцям свої останні дії

Ми влаштували спецоперацію - МОЗ нарешті пояснило українцям свої останні дії
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який навідався 9 квітня з інспекцією до Миколаєва, заявив, що контрольні дослідження зразків хворого на пневмонію в Миколаївській області в незалежній лабораторії, які були відібрані, щоб переконатися в правильності алгоритму дій місцевих медиків, співпали з висновками миколаївських фахівців. Заступник глави МОЗ наголосив, що довелося влаштувати "спецоперацію", щоб мати змогу самостійно переконатися у "феномені" Миколаївщини, передає ONLINE.UA.

"Напередодні мого візиту до Миколаєва ми провели своєрідну спецоперацію. Відібрали зразки хворої на пневмонію людини і відправили їх на дослідження за межі області. Висновки співпали з тими, які зробили місцеві фахівці – тести негативні", - розповідає Ляшко.

Він також наголосив, що головна ціль його візиту – перевірити алгоритми дій на території Миколаївської області, щоб бачити чітку картину, чи все працює правильно, чи є якийсь збій, який не дозволяє виявити хворих на коронавірус.

За словами Віктора Ляшка, він уже поспостерігав за тим, як засідає оперативний штаб та детально ознайомився з роботою вірусологічної лабораторії, яка, за його твердженням, має змогу робити до 500 ПЛР на добу. Санітарний лікар підкреслив, що побачене наразі його задовольнило. Окрім того, він додав, що має намір відвідати лікарні, які визначені опорними для прийому хворих з коронавірусом.

"Наприкінці візиту планується провести зустріч з керівництвом області, щоб підказати їм, що треба модернізувати, що поправити, щоб бути повністю готовими до можливого прийому хворих", - пояснив Віктор Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в ОПУ зізналися, що планують робити, якщо коронавірусом захворіє український лідер Володимир Зеленський. Там також відповіли, хто буде виконувати роботу президента, якщо подібне все-таки станеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?