Кабмін може ввести комендантську годину - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін може ввести комендантську годину - важливі деталі

Кабмін може ввести комендантську годину - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Український уряд уже активно розглядає можливість введення комендантської години у деяких областях країни через поширення пандемії коронавірусу. За попередніми даними, комендантську годину можуть ввести на вихідних. Такою інформацією після наради з очільником Кабміну Денисом Шмигалем поділився мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає ONLINE.UA.

Вказано, що це рішення може стосуватися, зокрема, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей. Також Марцінків розповів, що мерам повідомили про продовження карантину до початку травня. Щоправда, число Шмигаль не назвав.

"Також поінформували, що в трьох областях – Івано-Франківська, Тернопільська і Львівська – вводяться надзвичайні заходи на вихідні дні, щоби розірвати ланцюг зараження. Зокрема розглядається можливість навіть комендантської години. Так сказали на цій нараді з прем'єр-міністром. Деталі, очевидно, будемо знати завтра (10 квітня – ред.), - розповідає мер Івано-Франківська.

Що важливо розуміти, нещодавно про можливе введення комендантської години заявляли в ОПУ. Так, на сайті президента зазначалося, що мешканці Чернівецької та Тернопільської областей "позитивно відреагували на додаткову карантинну рекомендацію залишатися вдома на вихідних – з 13:00 суботи до 6:00 понеділка".

Нагадаємо, що комендантська година – це заборона перебувати на вулиці та в громадських місцях у певні години в межах населеного пункту чи країни, де ввели надзвичайний стан. Як відомо, у більшості випадків заборона виходити на вулицю розповсюджується на вечірній і нічний період часу.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр Денис Шмигаль виступив з новим оголошенням щодо карантинних обмежень в Україні на тлі епідемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?