Пік пандемії в Україні - МОЗ здивувало неочікуваною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Пік пандемії в Україні - МОЗ здивувало неочікуваною заявою

Пік пандемії в Україні - МОЗ здивувало неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів виступив з неочікуваною новиною. Він наголосив, що піку захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні, який прогнозувався на 14-15 квітня, не буде, інформує ONLINE.UA.

"Ми можемо його (пік епідемії – ред.) обійти, якщо будемо дотримуватися карантинних заходів. До введення карантинних заходів пік очікувався на 14 квітня. Зараз математичне моделювання показує, що 14 квітня піку у нас не буде", - підкреслив Віктор Ляшко.

Окрім того, він зазначив, що наразі МОЗ порівнює всі країни Євросоюзу, за скільки вони дійшли до першої тисячі (хворих на CОVІD-19) - Україна сьогодні пізніше всіх дійшла до тисячі.

"Наші заходи показують, що у нас не така стрімка динаміка зростання від 1000 до 10 000", - наголосив головний державний санітарний лікар.

Як відомо, 4 квітня Ляшко стверджував, що в Україні пік зараження коронавірусом відбудеться 14-15 квітня в разі недотримання українцями жорстких карантинних заходів. Окрім того, він також попереджав, що якщо число інфікованих COVID-19 перевищить 2% населення, то захисних засобів для реагування не вистачить, в результаті чого наша країна ризикує повторити сценарій пандемії в Італії та Іспанії. Варто зазначити, що самоізолюватись в першу чергу він закликав людей старше 60 років, а також тих, хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунну систему.

Кабмін в ході свого традиційного засідання 9-го квітня вніс зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19. Українські міністри уточнили перелік об’єктів, які можуть працювати під час карантину та категорії громадян 60 років і більше, які не підлягають самоізоляції.

Згідно з даними МОЗ, станом на ранок 9 квітня в Україні було виявлено 1892 підтверджених випадки зараження коронавірусом, із них 57 летальних, 45 осіб одужали.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український уряд уже активно розглядає можливість введення комендантської години —  важливі подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?