Перемога чи жахлива поразка - як Путін відреагував на новий договір ОПЕК+
Категорія
Політика
Дата публікації

Перемога чи жахлива поразка - як Путін відреагував на новий договір ОПЕК+

Перемога чи жахлива поразка - як Путін відреагував на новий договір ОПЕК+
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський президент Володимир Путін позитивно оцінює нову угоду ОПЕК+, якої вдалося досягти 10 квітня після довгих дискусій та суперечок. Окрім того, офіційна Москва вітає приєднання Мексики до підсумкового документа, який, за словами Пєскова, матиме позитивний вплив на світовий ринок. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

 "Президент Путін дуже позитивно оцінює узгоджений документ, який став компромісом 22 країн, які брали участь у переговорах", - заявив Дмитро Пєсков.

Окрім того, він наголосив, що Кремль також позитивно оцінює "конструктивну позицію, яку зайняла мексиканська сторона".

"Зараз можна говорити про компроміс усіх 23 країн-учасниць. Переконані, що це матиме позитивний вплив, стабілізуючий вплив на світові ринки енергоносіїв", - додав Дмитро Пєсков.

За його словами, рішення Росії піти на поступки і скоротити нафтовидобуток у рамках загальних зусиль щодо стабілізації ринку нафти не є програшем, навпаки, це дозволило уникнути хаосу у світовій економіці.

"Ні, аж ніяк ні", - зазначив Пєсков, коли відповідав на запитання, чи є рішення знизити видобуток на 23% програшем російської сторони.

Варто зазначити, що зразу ж після переговорів ОПЕК + глава Кремля Володимир Путін, американський лідер Дональд Трамп і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд обговорили по телефону нову угоду. Вказано, що всі сторони підтвердили "настрій на координацію дій" для стабілізації ринку нафти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 квітня країни ОПЕК + намагалися знайти спосіб, щоб зупинити загострення нафтової кризи, однак одна з країн завдала удару по планам Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?