Легендарний літак "Мрія" відправився в перший політ після довгого простою - видовищне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Легендарний літак "Мрія" відправився в перший політ після довгого простою - видовищне відео

Легендарний літак "Мрія" відправився в перший політ після довгого простою - видовищне відео
Джерело:  online.ua

Легендарний літак Ан-225 "Мрія" 11 квітня відправився в перший політ після довгого простою. Це перший комерційний політ літака-гіганта за останні 1,5 року. Відомо, що повітряне судно вирішили задіяти для перевезень вантажів медичної допомоги з Китаю в країни Європи для боротьби з коронавірусом. Видовищне відео польоту "Мрії" з'явилося в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

Відомо, що літак "Мрія" вилетів з аеропорту в Гостомелі "Київ-Антонов-2" і взяв курс на Тяньцзінь в Китаї. Він доставить з Китаю маски і апарати ШВЛ для боротьби з пандемією коронавіруса в країни Європи. Директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова", що експлуатує "Мрію", Михайло Харченко повідомив, що підприємство веде переговори про виконання спеціальних вантажних рейсів безпосередньо в Україну.

"Вони можуть відбутися вже в другій половині квітня. Один-два рейси закриють всю потребу України в необхідних засобах захисту", - підкреслив Харченко, зазначивши, що перевагою Ан-225 є можливість перевозити в 1,5 рази більше об'ємні вантажі в порівнянні з Ан -124.

Перший вантаж літак "Мрія" доставить до Польщі. Кілька днів тому польський уряд заявив, що очікує приліт українського легендарного літака в Варшаву вже 14 квітня. Польська влада планує організувати пряму трансляцію прибуття Ан-225, щоб любителі авіації змогли подивитися на приліт "Мрії" в країну по інтернету.

Нагадаємо, "Мрія" стала шостим літаком держпідприємства "Антонов", який задіяли в перевезеннях вантажів медичного призначення. Доставку товарів для медиків з Китаю в країни Європи і Америки вже виконують п'ять українських Ан-124 "Руслан".

Раніше ONLINE.UA публікував нове видовищне відео польоту легендарного літака "Мрія".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?