Рукописний текст відомої пісні The Beatles пішов з молотка за рекордну суму
Категорія
Культура
Дата публікації

Рукописний текст відомої пісні The Beatles пішов з молотка за рекордну суму

Рукописний текст відомої пісні The Beatles пішов з молотка за рекордну суму
Джерело:  online.ua

Одна з найуспішніших у світі музичних груп The Beatles навіть через 50 років після розпаду не втрачає свою популярність. Напередодні рукописний текст популярної пісні "Hey Jude", написаний Полом Маккартні, був проданий на американському аукціоні за 910 тисяч доларів - спочатку лот оцінювався в 160-180 тисяч доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт аукціону Julien's Auctions.

Перед продажем рукописного тексту пісні The Beatles музичний експерт аукціонного дому Джейсон Уоткінс назвав наспіх накидані Полом Маккартні ноти для студійного запису композиції 1968 року "дуже рідкісними і цінними".

"Це дуже знакова пісня, з якою знайомі багато. Ці рукописні тексти Маккартні використовувалися в студії в якості керівництва при запису", - зазначив він.

Нагадаємо, пісня "Hey Jude" була написана в 1968 році. Пол Маккартні написав її, щоб втішити сина Джона Леннона Джуліана під час розлучення його батьків. У 1969 році композиція була номінована на премію "Греммі" в категоріях "Запис року", "Пісня року" і "Краще вокальне поп-виконання дуетом або групою".

Аукціон раритетних речей групи The Beatles було вирішено провести на честь 50-річчя розпаду музичного колективу. Він повинен був відбутися в інтернеті і в Hard Rock Cafe на Таймс-сквер у Нью-Йорку, але через пандемію коронавіруса проводився тільки в режимі онлайн в мережі. Серед інших лотів, які пішли з молотка, виявився бас-барабан, який The Beatles використовували під час першого американського турне - його продали за 200 тисяч доларів, попільничка барабанщика Рінго Старра, яку купили за 32,5 тисяч доларів, дерев'яна сцена клубу в Ліверпулі , де група виступала до того, як прославилася - вона обійшлася покупцям в 25 тисяч доларів. Також на аукціон було виставлено малюнок Джона Леннона і його дружини Йоко Оно під назвою "Багізм", термін, який вони придумали для сатірізаціі стереотипів. Він був проданий за 93 750 доларів.

Раніше ONLINE.UA публікував відео нового кліпу на пісню The Beatles - Here Comes the Sun. Відеоролик, присвячений 50-річчю з виходу пісні, створений із залученням архівних фотографій. Він демонструє гру легендарної групи разом, проте не показує жодного з музикантів прямо - тільки тінями або іншими способами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?