Навіщо з нас шкуру дерти: Лукашенко жорстко поставив Кремль на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо з нас шкуру дерти: Лукашенко жорстко поставив Кремль на місце

Навіщо з нас шкуру дерти: Лукашенко жорстко поставив Кремль на місце
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко дорікнув російській владі та кремлівським пропагандистам в упередженому висвітленні ухвалених в Білорусі заходів по боротьбі з коронавірусом. Про це політик заявив 13 квітня на нараді в Мінську та підкреслив, що російські медіа дуже часто викривлюють дійсність та все сказане ним. Лукашекно також похвалив роботу вітчизняних ЗМІ, які, за його словами, об'ємно висвітлюють ситуацію, що наразі склалася в Білорусі, а також чітко транслюють позицію влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "БЕЛТА".

"Кожен день ми, нічого не приховуючи, видаємо в ефір. Виступають медики, фахівці, професіонали. Дійшли до того, що вже лікарі-пульмонологи виступають", - заявив білоруський лідер.

Після цього Лукашекно в негативному ключі висловився про те, як висвітлюють події в Білорусі в російських медіа, до того ж не тільки в анонімних Telegram-каналах, а й в загальноросійських ЗМІ.

"Дають таку бридку інформацію. А, батька там лікує своїх трактором, горілкою, лазнею ... Знаєте, колись я на ходу пожартував. Але в кожному жарті є частка жарту... Росіянам хотів би сказати - цим, які "плявузгають": не чіпайте нас! Адже ми у них нічого не просимо. Ми рятуємося, захищаємося самі. Приїжджайте до нас, подивіться самі. Але навіщо ж ви нас в Росії робите дурнями? Навіщо російській людині вбивати в голову, що там, на Заході, наші ці білоруси, вони якісь ненормальні? " - поцікавився у кремлівських пропагандистів Олександр Лукашенко.

Окрім того, білоруський лідер додав, що, якщо РФ хоче якось допомогти його країні, то для цього існують інші методи.

"Якщо хочете допомогти, зробіть нам світову ціну на природний газ. Сьогодні в Європі природний газ Росія продає по 80 дол, не вище 90 дол за 1 тис. куб.м. А ми платимо 127 дол. Де така ціна сьогодні є? Ось хочете допомогти, допоможіть . Ні грошей, нічого не просимо. Навіщо з нас шкуру дерти?", - жорстко висловився Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко у своєму стилі висунув жорстку вимогу російському колезі — він хоче,  щоб Путін "відмовився від імперських замашок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?