Порушення карантину в Україні: які області стали лідерами за штрафами
Категорія
Україна
Дата публікації

Порушення карантину в Україні: які області стали лідерами за штрафами

Порушення карантину в Україні: які області стали лідерами за штрафами
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи склали 6 042 протоколи про адміністративні порушення щодо карантинних обмежень від їх введення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ.

За офіційними даними, через порушення відкрили 56 кримінальних справ. Серед них 30 через порушення санітарних правил та норм про запобігання поширенню хвороб, а інші 26 - порушення карантинних обмежень.

Згідно зі статистикою МВС, за регіонами-лідерами порушення розподілилися наступним чином:

  • Дніпропетровська область - 1 008;

  • Київ - 791;

  • Львівська область - 453;

  • Запорізька область - 398;

  • Одеська область - 303;

  • Харківська область - 301.

По судах вже направили 5 840 адміністративних протоколів. Також 357 актів склали після порушення правил самоізоляції.

Слід зазначити, що мінімальний штраф за вищезгадані порушення - 17 тисяч гривень. Рецидив може призвести до подвоєння у 34 тисяч та навіть кримінальної відповідальності.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада на позачерговому засіданні на законодавчому рівні визначила поняття самоізоляції та обсервацію. Що саме вони означають відтепер — читайте у відповідному матеріалі за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?