Ми не збираємося це робити - у Путіна відзначилися новим випадом у бік ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не збираємося це робити - у Путіна відзначилися новим випадом у бік ЄС

Ми не збираємося це робити - у Путіна відзначилися новим випадом у бік ЄС
Джерело:  online.ua

Одіозний глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, який славиться своїми скандальними та жорсткими заявами, цього разу з апломбом заявив, що глава Кремля Володимир Путін та інші представники російської влади не будуть просити Євросоюз зняти введені в 2014 році санкції в умовах пандемії коронавірусу. Нове попередження очільник МЗС РФ озвучив під час інтерв'ю в онлайн-форматі для російських і зарубіжних ЗМІ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Якщо Євросоюз зрозуміє, що метод санкцій вичерпав себе і відмовиться від тих рішень, які були прийняті в 2014 році, ми, звичайно, будемо готові відповісти взаємністю. Але просити зробити це (зняти санкції - ред.) ми не збираємося", - заявив Сергій Лавров.

Окрім того, російський дипломат цинічно зазначив, що односторонні санкції в умовах пандемії аморальні, а їх неприйнятність необхідно закріпити у вигляді міжнародної домовленості.

"Односторонні санкції є нелегітимними самі по собі, а санкції, які скорочують можливості протидіяти пандемії в нинішніх умовах і які були прийняті в обхід Ради Безпеки ООН, є абсолютно аморальними і нелюдськими", - зухвало наголосив глава МЗС РФ.

Раніше в ЄС наголосили, що санкції Європейського союзу проти Росії залишаються чинними, але вони не забороняють гуманітарну допомогу, спрямовану на боротьбу з коронавірусом.

Що важливо розуміти, нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що ефективність спілкування президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа щодо стабілізації світового нафтового ринку і пандемії не варто проектувати на двосторонні відносини. Окрім того, Пєсков додав, що очільник Кремля не просить про скасування санкцій у міжнародних лідерів - ці слова є нахабною брехнею, оскільки Путін публічно пропонував скасувати санкції під час саміту Великої двадцятки 26-го березня. Окрім того, про постійні прохання Путіна скасувати обмеження розповідав нещодавно президент США Дональд Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційна Москва цинічно заявила,  що не збирається міняти "позицію" щодо України заради скасування санкцій через пандемію коронавірусу та обвалу цін на нафту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?