У лавах СБУ викрили агента ФСБ РФ - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У лавах СБУ викрили агента ФСБ РФ - перші подробиці

У лавах СБУ викрили агента ФСБ РФ - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Очільник Служби безпеки України Іван Баканов виступив з гучною заявою - він повідомив про викриття високопоставленого агента ФСБ РФ у вищих ешелонах влади з погонами генерал-майора СБУ. Окрім того, глава відомства зазначив, що була проведена складна, тривала, багаторівнева спецоперація. За його словами, це – "надважливе викриття Служби безпеки за всю історію Незалежності". Також Іван Баканов наголосив, що йому дуже прикро, що людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

Силовики вже затримали генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. Зазначається, що Шайтанов зокрема, за завданням російських спецслужб, планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

Як сказано у повідомленні, СБУ зібрала достатню кількість доказів, які переконливо свідчать – Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це підтверджують наявні матеріали справи, серед яких аудіо- та відеозаписи.

"Валерій Шайтанов, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБ України, насправді перебував на агентурному зв’язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав. Слідство також володіє беззаперечними доказами, що за завданням спецслужб РФ генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України", - йдеться в повідомленні.

Окремо в СБУ наголосили, що використовуючи своє службове становище Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів Служби.

Наразі уже вирішується питання щодо оголошення Валерію Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст.111 ("Державна зрада") і ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, силовики СБУ викрили ботоферму,  завдяки якій зловмисники поширювали дезінформацію про коронавірус COVID-19 серед українських користувачів інтернету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?