Начхати на історію: у Росії перенесли День закінчення Другої світової війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Начхати на історію: у Росії перенесли День закінчення Другої світової війни

Начхати на історію: у Росії перенесли День закінчення Другої світової війни
Джерело:  online.ua

Російська влада продовжує дивувати світ неочікуваними та часто незрозумілими рішеннями - так, 14 квітня Держдума РФ ухвалила закон про зміни в списку Днів військової слави і пам'ятних дат, згідно з яким визначила нову дату закінчення Другої світової війни - 3 вересня. Це зазначається на сайті нижньої палати парламенту Росії, передає ONLINE.UA.

Як відомо, абсолютна більшість країн світу вважає 2 вересня днем закінчення ДСВ, адже Акт про капітуляцію Японії підписали 2 вересня 1945 року. Саме цього дня війна в Азії закінчилась, закріпивши загальну перемогу Антигітлерівської коаліції.

Однак російська влада вирішила, що буде святкувати перемогу 3 вересня. В пояснювальній записці зазначається, що перемога Радянського Союзу над Японією в 1945 році внесла вирішальний внесок у завершення Другої світової війни.

"Формулювання" 3 вересня - День закінчення Другої світової війни (1945 рік) "символізує перехід від стану війни до миру, пошуку шляхів мирного співіснування і співпраці", - йдеться в документі.

Окрім того, зазначається, що закон спрямований на зміцнення історичних основ і "збереження історичної справедливості" щодо переможців у Другій світовій війні.

Прості росіяни в мережі зізнаються, що взагалі не розуміють, що відбувається і чому Держдума ухвалює подібні рішення.

"Що за абсурд?!; ну, правильно-правильно - взагалі начхати на історію; нічого святого; ви не розумієте - просто день святкувань хочуть змістити на 7 жовтня - день народження Путіна; що знову відбувається? що ми пропустили; це саме те,що потрібно людям, які помирають від коронавірусу", - кометують новину користувачі мережі.

Нагадаємо, що Друга світова стала наймасштабнішою і найкривавішою війною в історії людства, великим переламом ХХ століття, що докорінно змінив політичну карту і соціальну структуру світу. Післявоєнний порядок утвердив гегемонію Сполучених Штатів і Радянського Союзу, суперництво яких призвело до утворення капіталістичного й комуністичного таборів та початку Холодної війни

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко, який називає коронавірус "психозом", заявив, що не планує скасовувати парад на 9 травня. Окрім того, він хоче  відвідати парад у Москві, для чого урочисті в Мінську переніс на вечір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?