Хтось повинен сісти: Кличко озвучив безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Хтось повинен сісти: Кличко озвучив безкомпромісну вимогу

Хтось повинен сісти: Кличко озвучив безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Мер української столиці Віталій Кличко вирішив не стояти осторонь гучного скандалу, який сколихнув Київську міську державну адміністрацію. Він безкомпромісно зазначив, що якщо перший заступник голови КМДА Микола Поворозник винен, то він має відповісти за скоєне. Як відомо, СБУ 14 квітня задокументувала, що Поворозник через посередника вимагав хабар у розмірі 125 тисяч доларів (більше 3 мільйонів гривень) від представника компанії-забудовника. Сам чиновник стверджує, що завжди працював чесно, а історія з хабарем є провокацією, і просить правоохоронців розібратися з українськими медіа, які писали про обшуки і вимагання. Кличко, відреагувавши на скандал, наголосив, що слідство повинне бути відкритим та публічним, передає ONLINE.UA.

"Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!", - наголосив мер Києва.

Окрім того, він зазначив, що у Поворозника в кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. За словами Віталія Кличка, ключовим принципом, за яким він став мером є нульова толерантність до корупції. Політик підкреслив, що не покривав і не буде покривати свого підлеглого. Але попередив, що це можуть бути "політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу".

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Рада Європи виступила з жорсткою критикою  щодо незначного прогресу України в антикорупційних реформах. Йдеться про виконання офіційним Києвом рекомендацій, які структура надала ще 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?