Скільки українців підтримують продовження карантину - результати масштабного опитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки українців підтримують продовження карантину - результати масштабного опитування

Скільки українців підтримують продовження карантину - результати масштабного опитування
Джерело:  online.ua

25 березня Кабмін ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України через пандемію коронавірусу. Окрім того, уряд продовжив карантин в Україні на 30 днів - до 24 квітня. Однак стрімке зростання кількості хворих в нашій країні внесло свої корективи у плани влади. Нещодавно очільник КМУ Денис Шмигаль та офіційні представники Міністерства охорони здоров'я почали попереджати громадян про те, що карантин доведеться продовжити до середини травня. Переломний момент стався 15 квітня, коли МОЗ повідомило про рекордний ріст інфікованих в Україні, - 392 нових випадки лише за добу. Що важливо розуміти, приріст становить 11,2% у порівнянні з попередньою добою - наразі в нашій країні уже 3764 хворих коронавірусом. Українська влада називає стрімке збільшення кількості хворих "антирекордом" та все частіше згадує про те, що карантин доведеться все-таки продовжити.

ONLINE.UA вирішив дізнатися, скільки ж українців насправді підтримує таку ініціативу Кабміну та МОЗ.

Завдяки незалежному онлайн-опитуванню вдалося з'ясувати, що 45% громадян підтримують рішення влади та готові продовжувати дотримуватися карантинних обмежень та залишатися вдома до середини травня. 55% українців виступають проти даної ініціативи.

Варто звернути увагу на те, що загалом в опитуванні брали участь понад 185 тисяч респондентів. Згідно з останніми даними, відомо, що рішення про продовження карантину підтримують: 43% мешканців Півдня, 46% жителів Півночі та Центру, 42% громадян із Західної України, та 44% - із Східної.

Проти продовження карантину виступили 57% українців із Півдня, 54% громадян із Півночі та Центру, 58% мешканців Заходу та 56% опитаних зі Сходу України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зробив українцям важливе попередження — він підкреслив, що наразі МОЗ розглядає 2 основних сценарії розвитку пандемії в Україні. Він уже пояснив, до чого потрібно готуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?