Зеленський підписав ще один важливий закон - це потрібно знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав ще один важливий закон - це потрібно знати кожному

Зеленський підписав ще один важливий закон - це потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

15 квітня глава держави Володимир Зеленський підписав законопроект №2339 про посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу. Це зазначається в картці законопроекту на сайті Верховної Ради України, передає ONLINE.UA.

"Повернуто з підписом від Президента", - вказано в останній позначці до документа.

Варто звернути увагу на те, що законопроект має на меті вдосконалити порядок притягнення до відповідальності за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах і самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. Окрім того, вказано, що відповідальність за порушення правил посилюється для того, щоб зменшити руйнівні наслідки і захистити право громадян на безпечне повітря і довкілля, а також зменшити кількість пожеж, що виникають через це.

Також зазначається, що даними законопроектом передбачається:

- Забруднення атмосферного повітря в результаті порушення правил, якщо це не створило небезпеку для людей, буде каратися штрафом від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий термін або без такого.

- Знищення або пошкодження лісів, зелених насаджень та залишків рослинності сільськогосподарського призначення буде каратися штрафом від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Варто зазначити, що закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що український парламент 13 квітня 328 голосами ухвалив законопроект, яким посилюється відповідальність за забруднення повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, довготривалі пожежі у Чорнобильській зоні відчуження вдалося згасити 14 квітня завдяки вогнеборцям. Вказано, що фінальним позитивним чинником став дощ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?