Припиніть це - у Зеленського розлютилися через нову провокацію Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Припиніть це - у Зеленського розлютилися через нову провокацію Кремля

Припиніть це - у Зеленського розлютилися через нову провокацію Кремля
Джерело:  online.ua

15 квітня російська ФСБ почала стверджувати, що затримала в окупованому Криму двох українських шпигунів. Представництво глави держави Володимира Зеленського в АРК зразу ж відреагувало на нові випади Кремля, наголосивши, що влада РФ вчергове вдалася до провокацій. Команда українського лідера вимагає Кремль припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, зокрема незаконне переслідування громадян, та невідкладно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Представництва президента у Facebook.

"ФСБ Росії повідомила про затримання в Криму «агентурної групи» Головного управління розвідки МО України. Як стверджує ФСБ, до складу групи входила жінка-військовослужбовець ЗС РФ, яка нібито передавала відомості, які містять державну таємницю, українській стороні в 2017-2018 роках. А також громадянин України, який нібито працював на українську військову розвідку", - розповідають у Представництві президента України.

Наразі відомо, що стосовно затриманих слідчим управлінням ФСБ Росії порушено кримінальні справи про державну зраду і шпигунство. Громадянин України взятий під варту та відразу після арешту був етапований в Московське СІЗО Лефортово. Жінці, з урахуванням наявності у неї неповнолітніх дітей, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За словами команди Володимира Зеленського, російська окупаційна влада вчергове вирішила вдатись до провокацій, спрямованих на дискредитацію України в очах світової спільноти. Реагуючи на останні події, представники українського лідера вимагають Кремль негайно припинити нові провокації.

"Російська Федерація має припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, зокрема незаконне переслідування громадян, та невідкладно звільнити усіх незаконно утримуваних громадян України, забезпечити повне дотримання зобов’язань РФ як держави-окупанта відповідно до міжнародного права. Впевнені, що таким діям посадових осіб РФ та підконтрольних РФ представників окупаційної влади буде надано оцінку правоохоронними органами України", - додають у команді Зеленського.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник Служби безпеки України Іван Баканов виступив з гучною заявою — він повідомив про викриття високопоставленого агента ФСБ РФ у вищих ешелонах влади з погонами генерал-майора СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?