Забули про теракт у Беслані: у Путіна накинулися із звинуваченням на Держдуму РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Забули про теракт у Беслані: у Путіна накинулися із звинуваченням на Держдуму РФ

Забули про теракт у Беслані: у Путіна накинулися із звинуваченням на Держдуму РФ
Джерело:  online.ua

У Росії розгорівся новий гучний скандал - Рада з прав людини при президенті РФ В. Путіну накинулася із звинуваченнями на Держдуму РФ після того, як остання перенесла святкування закінчення Другої світової війни на 3 вересня – день пам'яті жертв теракту у Беслані. Російська РПЛ назвала дане рішення помилковим та неприпустимим. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради.

Зазначимо, що Держдума 14 квітня ухвалила законопроєкт про встановлення дня військової слави Росії 3 вересня – в "День закінчення Другої світової війни" у 1945 році, змістивши цю дату з 2 вересня.

Очільник РПЛ Валерій Фадєєв уже надісла листа голові Ради Федерації Валентині Матвієнко з проханням відхилити законопроект, який підтримали російські депутати.

"Розуміючи аргументи прихильників цього законопроекту, в першу чергу, жителів Далекого Сходу, більшість членів Ради вважають, що рішення про перенесення Дня військової слави Росії є помилковим", - сказано в листі.

В РПЛ нагадують усім, що 3 вересня 2004 року – це дата, коли в результаті терористичного акту в школі №1 у Беслані загинули 333 людини, в тому числі, 186 дітей і 11 співробітників правоохоронних органів.

"Ця трагічна дата назавжди залишиться в серцях росіян як день жахливого теракту. "На нашу думку, рішення про встановлення пам'ятних дат повинні об'єднувати людей, а не роз'єднувати їх. Перенесення Дня військової слави з 2 на 3 вересня зустрінуть із нерозумінням рідні й близькі загиблих у цьому жахливому теракті", - наголосив Валерій Фадєєв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські ветеранські організації направили звернення Путіну із закликом перенести парад Перемоги у Москві з 9 травня на пізнішу дату у зв’язку з пандемією коронавірусу. На їхню думку, святкування в такий небезпечний період — загроза для багатьох людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?