Ми готові - команда Зеленського озвучила головну вимогу Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові - команда Зеленського озвучила головну вимогу Путіну

Ми готові - команда Зеленського озвучила головну вимогу Путіну
Джерело:  rbc.ua

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що команда українського лідера Володимира Зеленського з метою звільнення своїх громадян готова проводити обмін полоненими з офіційною Москвою без якихось застережень і умов. Політик зазначив, що для української влади найголовніше - повернути українців живими на Батьківщину. За його словами, наразі в списках на обмін є близько 200 людей, однак точну кількість утримуваних можна встановити тільки після повної верифікації. Міністр також додав, що обмін, який відбувається 16 квітня, - це лише один з етапів обміну за формулою "всіх на всіх", інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Ця формула означає, що ми готові обмінюватися без якихось застережень і умов. Головне, щоб нам віддали всіх наших, а ми тоді будемо віддавати всіх, кого вони запитують. Тому що для нас важливіше життя, свобода і здоров'я кожного громадянина України, який хоче повернутися додому", - підкреслив Олексій Резніков.

Він також додава, що наразі між Києвом та Москвою тривають переговори про близько 200 осіб, які підлягають обміну за цією формулою. Однак сьогодні є ще велика кількість людей, які перебувають у статусі "зниклі безвісти" - частина з цих людей могла загинути під час війни на Донбасі.

"Ми запитуємо ту сторону, але не отримуємо підтвердження, що людина перебуває на тимчасово окупованій території. Іноді буває, що ця людина вже, на жаль, нежива. Тому точну кількість можна назвати тільки після верифікації, в тому числі останків, які залишилися після бойових дій, що почалися в 2014 році після нападу Російської Федерації на Україну", – каже член команди Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 квітня нарешті стартува черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?