Нормандська зустріч: у Путіна озвучили нову неочікувану пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Нормандська зустріч: у Путіна озвучили нову неочікувану пропозицію

Нормандська зустріч: у Путіна озвучили нову неочікувану пропозицію
Джерело:  online.ua

16 квітня у Міністерстві закордонних справ Росії виступили з неочікуваною новиною - там кажуть, що країни "нормандської четвірки" вже готують зустріч в форматі відеоконференції, а її дата буде узгоджена трохи пізніше. Про це стало відомо після телефонних переговорів очільника МЗС РФ Сергія Лаврова і глави МЗС Німеччини Гайко Мааса. Вказано, що сторони обговорили багато важливих питань, однак найбільше уваги приділили врегулюванню ситуації на Донбасі та майбутній зустрічі дипломатів у відеоформаті. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт російського відомства.

Варто зазначити, що МЗС ФРН поки не оприлюднило офіційне повідомлення про хід розмови. У Лаврова запевняють, що переговори відбулися за ініціативи німецької сторони. В опублікованому на сайті російського міністерства повідомленні зазначається, що під час бесіди дипломатів детально обговорювався стан справ в Україні.

"Міністри домовилися врахувати розвиток ситуації при підготовці відеоконференції глав зовнішньополітичних відомств" нормандської четвірки", дата якої буде додатково узгоджена", - заявляють в МЗС РФ.

Окрім того, зазначається, що очільник МЗС РФ вкотре привернув увагу Гайко Масса до "конкретних прикладів неконструктивних дій київської влади, що перешкоджають всебічному здійсненню мінського "Комплексу заходів".

Варто нагадати, що нещодавно Сергій Лавров, який славиться своїми скандальними та жорсткими заявами, наголосив, що президент РФ Володимир Путін та інші представники російської влади не будуть просити ЄС зняти введені в 2014 році санкції в умовах пандемії коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент Франції Еммануель Макрон заявив,  що хоче вмовити очільника Кремля Володимира Путіна зупинити бойові дії на Донбасі. Він та інші міжнародні лідери переконані, що зможуть домовитися з офіційною Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?