У Путіна ухвалили нове безсоромне рішення щодо українців на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна ухвалили нове безсоромне рішення щодо українців на Донбасі

У Путіна ухвалили нове безсоромне рішення щодо українців на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російська влада не зупиняється та влаштовує нові провокації проти офіційного Києва та українців на Донбасі. Так, стало відомо, що Держдума РФ вже ухвалила в першому читанні та в цілому законопроєкт, який звільняє від сплати державного мита мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей, які хочуть отримати російський паспорт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російської думи.

В новому маніпулятивному законі зазначається, від держмита при отриманні паспорта РФ звільняються особи, які постійно проживають в ОРДЛО, які звернулися із заявою про прийом в російське громадянство в спрощеному порядку. Варто зазначити, що наразі в РФ за прийом в російське громадянство, поновлення у громадянстві, вихід з нього, а також за визначення наявності громадянства Росії сплачується державне мито в розмірі 3,5 тисячі рублів (близько 1300 гривень). Що цікаво, серед головних причин, чому влада РФ вирішила звільнити від сплати мита мешканців окупованих територій Донбасу називають їх рівень доходів. Наразі відомо, що на окупованій Донеччині середня зарплата становить 4,4 тисячі гривень (вони її отримують в рублях – 12036). В Окупованій Луганщині цей показник ще менший – 4 тисячі гривень (10979 рублів). Щодо пенсій, то її розмір в ОРДЛО – 1175 гривень (3194 рублі).

Варто нагадати, що 1 травня 2019 року глава Кремля підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства Росії деяким українцям та отримання російського паспорта ще й для українців з окупованого Криму. Згодом Володимир Путін видав указ, за яким російське громадянство можуть отримати жителі всього Донбасу. Трохи пізніше президент РФ підписав закон, який визнає українців і білорусів носіями російської мови - це означає, що громадяни України та Білорусі, які вільно володіють російською, звільняються від складання спеціального іспиту на знання мови. Що важливо розуміти, Україна та світова спільнота не визнає російських паспортів які видають жителям окупованих територій України.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 15 квітня російська ФСБ заявила про те, що затримала в анексованому Криму двох українських шпигунів. Представництво глави держави Володимира Зеленського в АРК зразу ж відреагувало на нові випади Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?