Коронавірус завезли в Ухань - Китай оприлюднив результати шокуючого дослідження
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус завезли в Ухань - Китай оприлюднив результати шокуючого дослідження

Коронавірус завезли в Ухань - Китай оприлюднив результати шокуючого дослідження
Джерело:  online.ua

Китайська влада виступила з неочікуваною заявою - в КНР почали стверджувати, що коронавірусна інфекція була завезена в Ухань, де був уже зафіксований перший спалах пандемії. Про це розповів посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей, наголосивши, що його слова підтверджує послідовність генів у COVID-19. Дипломат повідомив про результати досліджень китайських науковців, які зібрали та уважно проаналізували дані про 93 зразки генома COVID-19, що охоплюють 12 країн на чотирьох континентах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"В результаті досліджень було виявлено, що найбільш раннім "предком" вірусу був mv1, він еволюціонував у сукупність генів - гаплотипи - Н13 і Н38, а вони, своєю чергою, спільно породили гаплотип другого покоління - Н3, а Н3 знову еволюціонував у гаплотип Н1", - розповідає Чжан Ханьхуей.

 Окрім того, посол вирішив пояснити цю схему на прикладі родини, де гаплотип mv1 це "прадід", Н13 і Н38 - "дідусь і бабуся", Н3 - "тато", а Н1 - "дитина".

"Вірус, що з'явився в Ухані на ринку морепродуктів - це вірус сукупності генів Н1.Раніше гаплотипу Н1 в Ухані був виявлений лише гаплотип Н3 і даний гаплотип не має ніякого відношення до ринку морепродуктів в Ухані", - стверджує китайський дипломат.

За його словами, більш ранні послідовності генів Н13 і Н38 ніколи не були виявлені в Ухані.

"Це говорить про те, що зразок гаплотипу Н1 був завезений якоюсь інфікованою людиною на ринок морепродуктів, після чого спалахнула епідемія. Послідовність розташування генів не може обманювати", - каже Чжан Ханьхуей.

Окрім того, посол назвав наклепом спроби звинуватити Китай у поширенні вірусу. На його думку, КНР виграла час для інших країн - понад 2 місяці - для того, щоб вони підготувалися для повноцінної боротьби з пандемією.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп виступив з раптовим попередженням  — він заявив, що восени 2020 року в Штатах може повторитися епідемія коронавірусу COVID-19. Глава Білого дому підкреслив, що має намір швидкими діями цьому запобігти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?