Великдень в Україні ризикує пройти без благодатного вогню - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Великдень в Україні ризикує пройти без благодатного вогню - що відомо

Великдень в Україні ризикує пройти без благодатного вогню - що відомо

Благодатний вогонь може не дійти до Православної церкви України на Великдень через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Радіо Свобода" з очільником церкви Епіфанієм.

За його словами, вогонь сходить щороку у Велику суботу. З храму Воскресіння Христового в Ізраїлі реліквію поширюють по всьому світу.

"В цьому році невідомо, чи ми будемо мати благодатний вогонь. Були певні пропозиції, але ми не наполягаємо на цьому", - зазначив священнослужитель.

Епіфаній пояснив, що були роздуми щодо винаймання чартерного рейсу для доставки вогню в Україну.

"Але я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено благодатний вогонь. Але, можливо, якимось чином для всіх церков, бо ми, збираючись спілкуючись із державою, з поліцією, говорили про те, що якщо це робити, то робити всім разом. Тобто привезти благодатний вогонь для всіх церков або загалом не привозити його у цей такий відповідальний час в цьому році", - додав він.

Напередодні ізраїльське посольство в Україні попередило — цьогоріч сходження благодатного вогню пройде без паломників.

Нагадаємо, в Україні влада та представники різних конфесій закликали до святкування Великодня вдома. Це пов'язано з ризиками поширення COVID-19. ONLINE.UA підготував підбірку онлайн-трансляцій усіх необхідних богослужінь у це свято.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?