Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі - пряма трансляція
Категорія
Світ
Дата публікації

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі - пряма трансляція

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі - пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У Велику суботу 18 квітня в Єрусалимі сходить Благодатний вогонь. Сходження Благодатного вогню в 2020 році в зв'язку з карантином проводиться без присутності паломників, які щорічно з'їжджалися в храм Гробу Господнього, щоб бути присутніми на церемонії. Але за сходженням Благодатного вогню можна спостерігати онлайн - відео церемонії в прямому ефірі можна дивитися на ONLINE.UA.

Уже кілька століть Благодатний вогонь вважають символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Вважається, що вогонь з'являється з нізвідки і не обпікає рук. До сьогоднішнього дня сходженню Благодатного вогню немає наукового пояснення. Християни ж вірять в божественне походження вогню і в те, що він займається через молитви паломників і православного патріарха.

Благодатний вогонь в перекладі з грецького означає Святе світло. Так називається вогонь в великодній церемонії виносу запалених свічок з Гробу Господнього (кувуклії). Чин сходження вогню здійснює в каплиці Гробу Господнього Єрусалимський патріарх.

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі - як з'являється Святе світло

Церковна церемонія, присвячена сходженню Благодатного вогню починається за добу до Великодня. Чин прийняття Благодатного вогню починається о 12 годині дня і включає в себе три етапи: хресний хід, вхід Єрусалимського патріарха в Кувуклію Гробу Господнього (місце поховання Ісуса Христа після розп'яття) і молитва патріарха про сходження вогню. Після цього світло в Храмі вимикається і в напівтемряві з'являється Благодатний вогонь, який символізує воскресіння Ісуса Христа - в цей момент Великдень наступає. Ще не було жодного випадку, щоб Благодатний вогонь не сходив на Землю. Але вважається, що якщо вогонь не зійде, світ чекає трагедія.

Зазвичай за сходженням Благодатного вогню в Єрусалимі спостерігають близько восьми тисяч людей. Вважається, що таким віруючим відпускаються всі гріхи. Люди мріють взяти частинку вогню з собою, передати близьким. Після Сходження від головної лампади запалюють інші свічки і лампади, частину з яких літаками доставляють в інші країни. Але в цьому році дійство пройде без паломників і з обмеженим числом учасників церемонії.

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі 2020 року - пряма трансляція (відео):

У неділю, 19 квітня, православні християни відзначають Великдень. Одне з головних церковних свят у 2020 році також буде проходить в онлайн форматі. Українська влада і Всеукраїнська Рада Церков переконливо просять парафіян бути вдома і стежити за великодніми службами онлайн - розклад богослужінь можна подивитися тут.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Благодатний вогонь в 2020 році може не дійти до Православної церкви України на Великдень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?