Трамп назвав українців "жахливими", а тепер Україна рятуватиме США - BuzzFeed
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп назвав українців "жахливими", а тепер Україна рятуватиме США - BuzzFeed

Трамп назвав українців "жахливими", а тепер Україна рятуватиме США - BuzzFeed
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання BuzzFeed News ніколи не стояло осторонь найгостріших політичних тем. Цього разу воно приголомшило світ новим резонансним матеріалом із красномовним заголовком "Трамп назвав українців "жахливими людьми". А зараз Україна готується перевезти для США тонни медприпасів". Це абсолютна правда, адже в найближчому майбутньому найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" та літаки Ан-124 "Руслан" здійснять щонайменше 11 рейсів з метою доставити з Азії у Штати засоби індивідуального захисту і медичне обладнання. Цю інформацію також підтвердив заступник державного авіаконцерну "Антонов" Віталій Шость у коментарі BuzzFeed News, передає ONLINE.UA.

"У травні 2019 року президент США Дональд Трамп назвав Україну країною з "безліччю жахливих людей", а через два місяці попросив у нового українського президента Володимира Зеленського про політичну "послугу". Майже через рік Україна дійсно робить послугу США: країна використовує свої вантажні літаки - найбільший у світі - для перевезення найважливіших засобів індивідуального захисту з Азії для медичних працівників на передовій кризи охорони здоров’я в США", - йдеться в матеріалі видання.

Ан-225 "Мрія"

За попередніми даними, перший рейс запланований уже наступного тижня з Шанхая в Колумбус, штат Огайо. Вантаж складатиметься здебільшого з медичних масок, захисного одягу та дезінфектантів. Глава Укроборонпрому Айварас Абромавичус наголошує, що деякі з вантажів також можуть включати апарати штучної вентиляції легенів. Окрім того, зазначається, що усі вантажні літаки "Антонова" будуть використовуватися в американських поставках між серединою квітня і серединою травня.

Ан-124 "Руслан" 

Варто звернути увагу на те, що вартість послуг Антонова з перевезення вантажів керівництво поки не називає — наразі відомо, ці процеси здійснюються через посередників і "без прямого або з дуже обмеженим контактом з вантажовласниками". Однак BBC вдалося дізнатися, що вартість години польоту Ан-225 Мрія становить 30 тис дол і може досягати 1 млн дол, в залежності від типу вантажу і дистанції.

Що важливо розуміти, США є найбільш постраждалою від пандемії країною світу за кількістю заражених і смертей. Станом на 19 квітня, там зареєстрували понад 734 552 випадки захворювання - понад 29 тис лише протягом останньої доби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Фінляндія у відповідь на рішення Трампа призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вирішила збільшити підтримку організації на 1 млн євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?