Не буде цього - в Німеччині жорстко поставили Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Не буде цього - в Німеччині жорстко поставили Путіна на місце

Не буде цього - в Німеччині жорстко поставили Путіна на місце
Джерело:  Укрінформ

Команда російського президента Володимира Путіна розробляє багаторівневі і багатокрокові плани, щоб скористатися ситуацією з коронавірусом на свою користь. Зокрема, Кремль домагається того, щоб ЄС, США та РБ ООН зняли санкції проти Росії, введені за анексію Криму і збройну агресію на Донбасі. З таким закликом до міжнародного співтовариства неодноразово звертався і сам Путін. Проти подібних скандальних ініціатив Росії виступають не тільки в Україні, але і в багатьох країнах Європи. Проти плану глави Кремля виступає в тому числі Австрія, а тепер позицію Києва підтримали і в Німеччині. Представник МЗС ФРН Крістоф Бургер 20 квітня на брифінгу в Берліні заявив, що криза, викликана пандемією COVID-19, не є підставою для зняття міжнародних санкцій, поки причини їх введення залишаються. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Не буде цього. Наша позиція полягає в тому, що санкції можуть бути посилені або ослаблені тоді, коли мета, з якою вони були введені, буде досягнута. Санкції, введені СБ ООН або ЄС, є інструментом, спрямованим на досягнення певних політичних цілей, коли іншими способами їх досягти не вдалося. Позиція російського керівництва відома", - прокоментував Бургер можливість зняття санкцій проти РФ.

Таку відповідь він дав журналісту одного з російських пропагандистських ЗМІ, який згадав, що 24 березня генсек ООН Антоніу Гуттеріш в зверненні до лідерів країн G20 і "ще неодноразово" закликав відмовитися від санкцій, які були введені проти різних країн, для того, щоб забезпечити цим державам доступ до продуктів харчування, основним медичним товарам і медичної допомоги для боротьби з коронавірусом. Бургер підкреслив, що санкції, введені проти Росії за анексію Криму і збройну агресію проти України на Донбасі не заважають РФ боротися з пандемією.

Аналогічної позиції дотримуються і в ЄС. Європейські дипломати підкреслюють, що санкції Європейського союзу проти Росії залишаються в силі, але вони не забороняють гуманітарну допомогу, спрямовану на боротьбу з коронавірусом.

При цьому в Росії намагаються заперечувати, що домагаються скасування санкцій. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що ні Путін, ні інші представники російської влади не проситимуть Євросоюз зняти введені в 2014 році санкції в умовах пандемії коронавіруса. При цьому він називає санкції, які скорочують можливості протидіяти пандемії в нинішніх умовах і були прийняті в обхід Ради Безпеки ООН, "абсолютно аморальними і нелюдськими".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол України в ООН Сергій Кислиця попередив Європу про підлу пастку Кремля. Він вважає, що Путін скористається ситуацією з коронавірусом, щоб розвалити ЄС і просунути власні вузькополітичні інтереси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?