Україна може заробити шалені гроші під час нафтової кризи - що пропонує Нафтогаз
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може заробити шалені гроші під час нафтової кризи - що пропонує Нафтогаз

Україна може заробити шалені гроші під час нафтової кризи - що пропонує Нафтогаз
Джерело:  online.ua

Нещодавно аналітики ОПЕК поділилися з міжнародною спільнотою новими неочікуваним прогнозом — вони заявили, що в 2020 році відбудеться наймасштабніше в історії падіння попиту на нафту в історії — на 6,8 млн барелів на добу, у квітні падіння складе 20 млн барелів на добу.  Вже 20 квітня стало відомо, що вартість ф’ючерсів на нафту WTI знову обновила історичний мінімум за останні 20 років — ціна за один барель опустилася нижче 15 доларів. Антирекорд був оновлений на тлі новин про переповнення нафтосховищ в США. На останні події вже відреагував виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко. Він заявив, що Україна може зберігати нафту в ємностях Кременчуцького нафтопереробного заводу та у ємностях тих заводів, які вже не працюють - це дозволить нашій країна заробити шалені гроші під час нафтової кризи. Про це Вітренко написав в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Ціна на нафту в світі пішла в глибокий мінус. Тобто готові платити, щоб забирали нафту. Це можна пояснити тим, що нафту вже немає де зберігати, і неможливо припинити видобуток без значних втрат у майбутньому. [Хоча за деякими даними, наприклад в США вистачає ємкості для зберігання нафти до листопада при нинішніх темпах видобутку та споживання]. В Україні є величезна нафтотранспортна система, де можна зберігати нафту, один працюючий завод (Кременчук) зі значними ємкостями для зберігання, а також багато нафтопереробних заводів, які давно зупинені, але на яких принаймні були такі ємкості. Схоже бізнес зі зберігання нафти найбільш прибутковим зараз", - наголошує Юрій Вітренко.

За його словами, наразі конче важливо не проґавити можливості і максимально їх монетизувати. В Нафтогазі також зазначили, що ситуація з газом в Європі поки інша, однак "вже не знаєш чого очікувати". Цілком можливо, що наші газосховища теж скоро стануть найбільш прибутковим бізнесом.

"Тут у нас майже консенсус, що потрібно намагатися зберігати більше не російської нафти, а з інших нафтовидобуваючих країн. І пишуть, що в Міноборони було величезне сховище на 1 млн тон", - додає Вітренко.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд нарешті вирішив детально розповісти українцям, чого їм чекати від 2020 року та економічної кризи, яка охопила майже весь світ. В оновленому консенсус-прогнозі Мінекономіки вказано, що у поточному році українська економіка впаде на 4,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?