Ціна на бензин і дизпаливо в Україні стрімко падає - уже відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на бензин і дизпаливо в Україні стрімко падає - уже відома причина

Ціна на бензин і дизпаливо в Україні стрімко падає - уже відома причина
Джерело:  online.ua

В Кабінеті міністрів України звернули увагу на стрімке падіння гуртової ціни на бензин і дизельне пальне. За словами експертів, подібних цін не було з 2014 року - вони наголошують, що можна очікувати на значне здешевшання цін на заправках. Варто зазначити, що вартість дизеля у дрібному гурті нині є нижчою за 14 гривень за літр, у великому гурті –  нижчою за 17 тисяч гривень за тонну. Помітно здешевшав і бензин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Урядовий кур'єр".

Згідно з останніми даними консалтингової компанії "А-95", гуртові ціни на дизельне пальне не були такими низькими чотири роки поспіль. Популярний А-92 в дрібному гурті коштує нижче 13 гривень за літр. У свою чергу, літр бензину А-95 коштує 14, 2 гривні.

За словами українських аналітиків, ціни на бензин та дизельне пальне знизилися завдяки зменшенню вартості нафти та за рахунок збільшеної пропозиції пального. Сьогодні гуртові ціни є значно меншими за роздрібні і така різниця може бути 6 і більше гривень на літр. Фахівці вже прогнозують, що роздрібні ціни на бензин можуть опуститися до рівня 17-18 гривень за літр на автомобільних заправках. Важливо розуміти, що все залежатиме від котирувань на нафту, пропозиції та попиту пального на українському ринку.

Варто нагадати, що через пандемію коронавірусу попит на нафту впав на приблизно 20 мільйонів барелів за день. Ціни на нафту побили 20-річні рекорди. Експерти зазначають, що це масштабне падіння цін передусім загрожує американським компаніям, які виробляють дорогу нафту.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Кремлі назвали новий катастрофічний обвал цін на нафту спекулятивним моментом, який не дає привід для надмірно негативних оцінок реальності. Саме так прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував падіння цін на нафту WTI. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?