Треба це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну щодо карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну щодо карантину

Треба це зробити - Зеленський дав невідкладне завдання Кабміну щодо карантину
Джерело:  online.ua

21 квітня, під час традиційної наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського щодо подолання пандемії коронавірусу, стало офіційно відомо, що Кабінет міністрів України має намір продовжити карантинні заходи, оскільки не було пройдено пікового періоду захворюваності на коронавірус – він очікується на початку травня. Окрім того, команда глава держави активно та детально розглядала різні можливості пом’якшення карантину заради психологічної підтримки громадян та запуску економіки. Президент дав нове невідкладне завдання КМУ - Зеленський вимагає, щоб уряд чітко пояснив українцям, що далі буде відбуватися в країні, які пом’якшення карантину можна очікувати уже в найближчому майбутньому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Треба точно сказати людям, коли й що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди мають розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли працюватимуть перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом’якшуватися карантин", - підкреслив український лідер.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль звернув увагу президента на те, що для початку потрібно пом’якшувати карантинні заходи на некритичних об’єктах інфраструктури, які можуть відіграти роль у стабілізації економіки. За його словами, українська влада вчасно запровадила карантин і завдяки цьому поки вдається уникнути критичної ситуації з кількістю інфікованих.

Окрім того, під час наради також обговорювалося подальше забезпечення країни засобами захисту. Координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 організувала закупівлі засобів, яких вистачить на наступні 3 тижні. Надалі постачання забезпечуватиме МОЗ, яке вже організовує закупівлі за спрощеною процедурою.

Нацполіція доповіла главі держави, що через карантин рівень злочинності в цілому зменшився, однак на 15% зріс рівень шахрайства в Інтернеті. Зокрема, онлайн-шахраї намагаються організувати фальшивий продаж засобів захисту.

"Українцям треба бути особливо обережними й купувати і продукти, і речі, і засоби захисту на перевірених сайтах, а всі онлайн-платформи ошуканців треба закривати", - наголосив Володимир Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за останню добу, станом на 9:30 21-го квітня, медики зафіксували в Україні 415 нових випадків коронавірусної хвороби. Детальну статистику  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?