Зеленський та Аваков всерйоз візьмуться за декількох мерів - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський та Аваков всерйоз візьмуться за декількох мерів - що відбувається

Зеленський та Аваков всерйоз візьмуться за декількох мерів - що відбувається
Джерело:  online.ua

21 квітня за дорученням глави держави Володимира Зеленського очільник ОПУ Андрій Єрмак організував селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо ситуації з поширенням коронавірусу та нагальних питань регіональної політики. Під час наради присутні торкнулися питання виконання рішення уряду та МОЗ про тимчасове закриття продовольчих ринків, зокрема в Одеській, Харківській, Вінницькій, Чернігівській, Закарпатській областях. Це питання обговорювалося на декількох минулих селекторних нарадах під головуванням Андрія Єрмака. Зазначається, що той факт, що в Харкові і Одесі не виконали рішення уряду про закриття продовольчих ринків, обговорять президент Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - вони всерйоз займуться мерами, які продовжують ризикувати життям та здоров'ям українців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Вказано, що очільники ОДА перелічених областей відзвітували, що станом на ранок 21 квітня всі продуктові ринки в їхніх регіонах закриті, проте в Харкові та Одесі вони продовжують працювати, адже мери вказаних міст не ухвалили рішення про їхнє закриття.

"Ми піднімемо це питання більш серйозно з Президентом і міністром внутрішніх справ", – пообіцяв Андрій Єрмак.

Також вказано, що мер Києва Віталій Кличко наголосив, що керівники областей мають тісніше співпрацювати з міськими головами, адже вони є лідерами місцевих громад.

"У деяких мерів є своя точка зору на низку питань, але є питання державного рівня. Мери мають відповідати за свої рішення", – підкреслив Віталій Кличко.

Учасники наради домовилися про проведення найближчим часом селекторної наради з міськими головами, де ці питання будуть розглянуті детальніше.

Окрім того, очільник ОПУ акцентував увагу на неприпустимості конфліктів між керівництвом ОДА та міськими головами та додав, що Володимир Зеленський оперативно отримує необхідні дані як від очільників областей, так і від міських голів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський дав нове невідкладне завдання КМУ  — Зеленський вимагає, щоб уряд чітко пояснив українцям, що далі буде відбуватися в країні, які пом’якшення карантину можна очікувати уже в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?