Катастрофа біблійних масштабів: в ООН заявили про нову загрозу від COVID-19
Категорія
Економіка
Дата публікації

Катастрофа біблійних масштабів: в ООН заявили про нову загрозу від COVID-19

Катастрофа біблійних масштабів: в ООН заявили про нову загрозу від COVID-19
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 може спровокувати голод "біблійних масштабів", вважають в Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За словами Девіда Бізлі — директора всесвітньої продовольчої програми, це може статися, якщо відповідні рішення не приймуть завчасно.

"Ми не говоримо про людей, які лягають спати голодними. Ми говоримо про екстремальні умови, про надзвичайний стан – люди буквально крокують на межі голоду. Якщо ми не знайдемо їжу людям, люди помруть. Пандемія закинула нас на незвідану територію. Тепер, боже мій, це ідеальний шторм. Ми дивимося на широко поширений голод біблійних масштабів", - підкреслив він.

З масовим голодом можуть зіткнутися понад 30 країн, що розвиваються. Приблизно в 10 з них вже понад мільйон людей знаходяться на межі.

Бізлі зауважив, системи охорони здоров'я цих країн не впораються з навантаженням, адже вирішувати доведеться також економічні питання — криза вже на порозі. Він додав, "це більше, ніж просто пандемія — це пандемія голоду. Це гуманітарна і продовольча катастрофа".

Напередодні, 21 квітня, Бізлі звернувся з офіційним посланням до Радбезу ООН. Він попередив світових лідерів про загрозу голоду, тож діяти необхідно швидко. Перш за все потрібно надати допомогу у 2 мільярди доларів США. Інші 350 мільйонів повинні піти на логістичну систему для постачання продуктів та медикаментів.

Також представник ООН закликав країни не обмежувати експорт їжі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах прогнозують другу хвилю коронавірусу COVID-19 у країні вже взимку. Вона може виявитися жорсткішою за першу, чому саме — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?