Метеорний потік Ліриди 2020 - коли українці зможуть насолодитися фанатастичним видовищем
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Метеорний потік Ліриди 2020 - коли українці зможуть насолодитися фанатастичним видовищем

Метеорний потік Ліриди 2020 - коли українці зможуть насолодитися фанатастичним видовищем
Джерело:  online.ua

Карантин та жорсткі обмеження ізолювали людей від багатьох прекрасних речей, однак якщо ви не можете уявити своє життя без яскравих емоцій та незабутніх моментів - у нас для вас є чудова новина. Щороку наприкінці квітня усі українці мають змогу насолоджуватися дійсно фантастичним видовищем - метеорним потоком Ліриди. Зазвичай він триває з 16 по 25 квітня, хоча не так вже й багато людей про це знають. Потік можна побачити і в нічному небі України – головне, щоб погода не підвела, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що у пік метеорного дощу можна побачити 15-20 метеорів на годину. Ці уламки, залишені кометою, влітають у земну атмосферу, але більшість із них зразу ж там згорає. Хоча наймасивніші з них можуть долітати до поверхні Землі. Не забудьте, що найяскравішим метеорний потік буде 22 квітня. Під час його піку, який настає за годину до опівночі, в небі можна буде побачити чимало метеорів. Загалом потік триватиме до 25 квітня.

Наразі відомо, що головним "джерелом" метеорного потоку Ліриди є велика кількість пороху та дрібних уламків, залишених кометою C/186, коли вона проходить біля Сонця. Цей потік метеорів називають Ліридами, оскільки радіант (джерело випромінювання) потоку розташовується у сузір'ї Ліри. Окрім того, потік відомий високою швидкістю метеорів, яка може сягати 49 км/сек, та яскравими іонізаційними треками, які вони часто залишають після себе. Ще одна причина інтересу до потоку – тривалість спостережень за ним, що налічує понад 2600 років.

Метеорний потік Ліриди - яким він був у 2019 році:

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно британським астрономам з Університету Бірмінгема вдалося зафіксувати унікальне явище — вони виявили найяскравіший і аномальний вибух  зірки наднової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?