Ціна на газ падає: за скільки купує паливо Україна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на газ падає: за скільки купує паливо Україна

Ціна на газ падає: за скільки купує паливо Україна
Джерело:  online.ua

Україна напередодні почала купувати газ за ціною, яка не перевищує 100 доларів США за тисячу кубів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на голову Оператора газотранспортної системи Сергія Макогона.

За його словами, це значення - "приємна цифра".

"Ціна на газ в Європі падає, і, відповідно, падає ціна закупівлі газу Оператором ГТС. Ціна закупівлі на вчора становила 2700 гривень без ПДВ (трохи менш як 100 доларів)", - зазначив Макогон у Facebook.

На тлі пандемії коронавірусу COVID-19 падає попит на різноманітні ресурси, серед яких також газ та нафта. Остання нещодавно показала рекордне падіння на міжнародних біржах. Уперше з початку торгів ціна барелю знизилася до негативного значення — нижче нуля.

Країни-виробники нафти, згідно з інформацією медіа, майже повністю заповнили свої сховища. Продавати її вони не можуть через зупинку промисловості та падіння загального попиту.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 квітня ціна нафти еталонної марки Brent продемонструвала рекордне падіння — вона опустилася нижче 16 доларів за барель, показавши мінімальне значення в 15,99 доларів о 07:30. Інші подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?