Євросоюз висунув Україні неочікувану вимогу - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз висунув Україні неочікувану вимогу - що сталося

Євросоюз висунув Україні неочікувану вимогу - що сталося
Джерело:  interfax.com.ua

Посол України при ЄС Микола Точицький поділився важливою інформацією - він зазначає, що масштабну фінансову допомогу від Євросоюзу розміром 1,2 млрд євро на подолання наслідків пандемії коронавірусу в Україні буде виділено двома траншами: перші 600 млн євро буде надано без умов, а ще 600 млн євро буде надано в обмін на проведення реформ - це наразі і є головна вимога європейської влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Перший транш розміром 600 млн буде виплачено беззастережно, другий - після виконання Україною критеріїв, які буде узгоджено з Києвом найближчими місяцями", - розповідає український дипломат.

Коментуючи те, якими можуть бути ці умови, Микола Точицький зазначив, що переговори стосовно цього ще не ніхто не розпочинав. Також український посол нагадав про вже наявну практику таких критеріїв, що раніше фігурували в інших угодах, укладених між Києвом і Брюсселем щодо виділення макрофінансової допомоги. Зазначається, що це можуть бути заходи у сфері публічного управління фінансами, боротьби з корупцією, оподаткування, праці та соціального забезпечення, умов ведення бізнесу, митниці тощо. За словами дипломата, в процедурному плані виділення цієї "надзвичайної" макрофінансової допомоги є "лише початком", оскільки далі його має схвалити Європейський парламент і затвердити Рада ЄС.

"Паралельно відбуватимуться переговори щодо підписання відповідного меморандуму між Україною та ЄС, який після підписання має бути ратифікований Верховною Радою України. Тобто, це тривалий процес", - зазначає Микола Точицький.

Також посол звернув увагу на те, що макрофінансову допомогу Євросоюз виплачує лише тим державам-партнерам, які успішно та продуктивно співпрацюють із МВФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада США ухвалила неочікуване рішення  — там заявили, що розширюють допомогу українській стороні в протидії пандемії коронавірусу до 9,1 мільйонів доларів. Варто зазначити, що нещодавно американський уряд виділив 1,2 мільйона доларів нашій країні на подолання наслідків від пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?