Газ для населення в Україні: як змінилася ціна у квітні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газ для населення в Україні: як змінилася ціна у квітні

Газ для населення в Україні: як змінилася ціна у квітні
Джерело:  online.ua

Станом на квітень 2020 року ціна на газ для населення в Україні знизилася приблизно на 15% - 2,9 гривні за кубометр. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу "Нафтогаз Україна".

Дані наведені у порівнянні з попереднім березнем. Відповідно до січня ціни скоротилася на 38%.

Компанія пояснила, що ціну знизили для виробників тепла та інших захищених споживачів. Йдеться про тих, хто отримує паливо від "Нафтогазу" в рамках спеціальних обов'язків "ПСО".

"Зниження цін на газ третій місяць поспіль – позитивний сигнал для людей. Рахунки за газ у квітні мають знизитись і через закінчення опалювального сезону, і через зменшення відпускної ціни "Нафтогазу". У підсумку, я сподіваюсь, зменшиться навантаження на бюджети українських домогосподарств, які відчувають негативні наслідки карантинних заходів", - зазначив очільник компанії Андрій Коболєв.

Слід зазначити, що у всьому світові ціни на різні важливі ресурси знижуються на тлі пандемії COVID-19. Ціна нафти різних виробників також падає, оскільки майже повністю скоротився попит на неї. Продукція окремих фірм на міжнародних біржах показала нещодавно рекордне — негативне — значення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна напередодні почала купувати газ за ціною, яка не перевищує 100 доларів США за тисячу кубів. Це свідчить про суттєве здешевшання "блакитного палива", так необхідного державі й населенню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?