НАЗК вже розбирається зі скандалом навколо Зеленського - з'явилися цікаві подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

НАЗК вже розбирається зі скандалом навколо Зеленського - з'явилися цікаві подробиці

НАЗК вже розбирається зі скандалом навколо Зеленського - з'явилися цікаві подробиці
Джерело:  rbc.ua

Очільник Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков заявив, що наразі немає даних проте, хто заплатив за зворотний переліт українського лідера Володимира Зеленського з Оману. Антикорупціонер запевняє, що президент не зобов'язаний вносити інформацію про витрати на поїздку в цю країну у свою декларацію. За словами Новікова, для з'ясування того, хто безпосередньо платив за переліт, НАЗК вже направило запит у мальтійську компанію, якій належить літак. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Дивіться, у нас немає даних, хто заплатив за переліт. У нас є офіційна відповідь, що літак був наданий оманською стороною... Оман надав літак, але хто його оплачував - невідомо. Ми знаємо, що Оман надав літак, але хто його оплачував - ми не знаємо. Це був характер міждержавних відносин, так як держава Оман надала Україні як державі літак, а не безпосередньо президенту Зеленському", - заявив Олександр Новіков.

Очільник НАЗК звертає увагу на те, що глава держави може не вносити в декларацію інформацію про зворотний політ з Оману, тому що це міждержавна послуга. Зазначається, що в ході перевірки НАЗК також шукало відповідь на питання, хто оплачував відпочинок президента в готелі Оману. З'ясувалося, що це зробила його дружина, що не є подарунком.

"Відповідно до закону Про запобігання корупції, оплата спільно спожитих послуг дружиною не є подарунком. Це не є також фактом, який необхідно декларувати як істотні зміни майнового стану. Тобто, якби сам президент заплатив за проживання в готелі, він повинен це задекларувати", - додає Олександр Новіков.

Як відомо, 5 січня пресслужба ОПУ заявляла, що глава держави Володимир Зеленський прибув з візитом в Оман. Зазначалося, що президент відправився разом з сім'єю за свій рахунок. Також повідомлялося про дві офіційні зустрічі президента України з чиновниками Оману, проте ні про які досягнуті домовленості не говорилося.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Зеленський заявив,  що кадрові ротації в Кабінеті міністрів України будуть продовжуватися, поки КМУ не стане "ідеальним". Український лідер запевняє, що під час його президенства не буде недоторканних політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?