Футбол та коронавірус: УЄФА визначила, як дограватимуть єврокубки
Категорія
Спорт
Дата публікації

Футбол та коронавірус: УЄФА визначила, як дограватимуть єврокубки

Футбол та коронавірус: УЄФА визначила, як дограватимуть єврокубки
Джерело:  online.ua

Виконавчий комітет УЄФА провів відеоконференцію щодо продовження міжнародних футбольних чемпіонатів у четвер, 23 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.

Учасники обговорення ухвалили рішення про завершення усіх матчів сезону. Новий повинен розпочатися згідно зі спеціальним сценарієм — одним з двох розроблених.

Перший варіант — паралельне відновлення матчів національних турнірів, Ліги чемпіонів, Ліги Європи. Другий передбачає завершення внутрішніх змагань та відновлення міжнародних після цього.

Також представники УЄФА відреагували на заяви з Бельгії та Шотландії, де хотіли достроково визначити переможця ліг без матчів.

"Виконком узяв до відома порушені ними питання і затвердив директиви про принципи допуску клубів у турніри УЄФА сезону 2020/21. У директивах відображено, що путівки в єврокубки завжди розподіляються згідно зі спортивним принципом", – зазначила організація.

УЄФА звернулася до національних асоціацій із закликом знайти варіанти для завершення сезону. Важливіша складова — здоров'я та безпека глядачів, футболістів та інших осіб, залучених до футболу.

"В ідеальному випадку, якщо дозволить ситуація з пандемією, припинені внутрішні змагання слід дограти, щоб футбольні клуби могли пробитися в турніри УЄФА за спортивним принципом і у звичному форматі. Якщо це неможливо, зокрема через проблеми з календарем, переважно, щоб відкладені змагання поновилися в іншому форматі, який тим не менш дозволить зробити кваліфікацію клубів в єврокубки згідно зі спортивним принципом", - зазначила УЄФА.

Нагадаємо, єдиною країною Європи, яка не припинила футбольні матчі, стала Білорусь.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні в УЄФА виступили проти рекомендацій ВООЗ щодо повної зупинки професійного футболу до 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?