Живете в паралельній реальності - у Путіна накинулися на Україну із цинічними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Живете в паралельній реальності - у Путіна накинулися на Україну із цинічними звинуваченнями

Живете в паралельній реальності - у Путіна накинулися на Україну із цинічними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва продовжує озвучувати українській владі зухвалі претензії. Так, нещодавно стало відомо, що Міністерство закордонних справ РФ повернуло українському МЗС дві ноти протесту. Варто звернути увагу на те, що в одній із них йдеться про невдоволення археологічними розкопками та земляними роботами в анексованому Криму з боку окупантів. А в другій – про безсоромне втручання влади РФ в ситуацію з коронавірусом у Криму та на Донбасі. Відмову команди Володимира Путіна розглядати ноти протесту першою прокоментувала скандальна російська дипломатка Марія Захарова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

Вона у своєму стилі озвучила нові претензії українській владі – нібито в Україні лютує епідемія коронавірусу, а в Чорнобилі вирують пожеж, і в цей час "МЗС України направляє всі сили на бомбардування держави-агресора грізними нотами протесту".

"Створюється враження, що київська влада живе в паралельній реальності. Спочатку відрізають Крим від води та електрики, вводять блокаду Донбасу, а потім вимагають звіту про те, як Росія захищає жителів цих регіонів від коронавірусної інфекції. Київ має можливість прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, якщо українська влада дійсно турбується про долю та здоров'ям людей, що там проживають", - заявила представниця МЗС РФ.

Окрім того, одіозна дипломатка вкотре повторила, що РФ начебто не є стороною конфлікту на Сході України та взагалі не здійснює контроль над територією Донбасу. Марія Захарова також зухвало додала, що питання Криму закрито. За її словами, півострів 6 років тому нібито "добровільно возз'єднався з Росією".

"Всі ноти протесту щодо дій російської влади, пов'язаних із здійсненням суверенітету над Кримським півостровом, чи то візити офіційних осіб, будівництво інфраструктурних об'єктів, зокрема й археологічні розкопки, проведення виборів, всі можливі заходи, будуть і далі повертатися українській стороні через відсутність підстав для їх розгляду", – заявила скандальна російська дипломатка.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, команда глави Кремля Володимира Путіна стверджує, що жодних планів провести саміт "нормандської четвірки" щодо ситуації на Донбасі, в тому числі у форматі відеозв’язку, немає. Офіційна Москва традиційно звинувачує у цьому владу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?