Це рішення Зеленського: Саакашвілі без прикрас прокоментував конфлікт з Аваковим
Категорія
Україна
Дата публікації

Це рішення Зеленського: Саакашвілі без прикрас прокоментував конфлікт з Аваковим

Це рішення Зеленського: Саакашвілі без прикрас прокоментував конфлікт з Аваковим
Джерело:  online.ua

Колишній президент Грузії та ексочільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі запевняє, що наразі не бачить жодних перешкод для своєї роботи в Кабінеті міністрів разом з очільником МВС Арсеном Аваковим - навіть після того резонансного конфлікту, який сколихнув Україну в 2015 році. Саакашвілі наголосив, що рішення про його призначення ухвалював глава держави Володимир Зеленський, і він не буде йти проти президента через скандал з Аваковим. З такою гучною заявою політик виступив в ході засідання фракції "Слуга народу", де обговорювалося його можливе призначення віцепрем'єром, передає ONLINE.UA.

"Що стосується Авакова - я сказав, це номенклатура президента України. Я вже рік в Україні ... Це ваше рішення разом з президентом. Як я можу переглядати рішення президента? Я йду на іншу посаду. Я йду на віце-прем'єра з питань реформ, щодо конкретних речей. Переговори з МВФ – там взагалі ні при чому МВС", - зазначив Міхеіл Саакашвілі.

Він також вирішив нагадати, що МВС раніше займалася Хатія Деканоїдзе, але зараз реформа "застрягла".

Нагадаємо, що в грудні 2015 року між главою МВС Арсеном Аваковим та тодішнім главою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі трапилася перепалка на засіданні Нацради реформ. Останній виступив з доповіддю, Аваков висловив до нього претензії.

"Почалася сварка, Аваков звинуватив Саакашвілі в тому, що він сам злодій. На що Саакашвілі відповів, що у нього нічого немає, окрім чесного імені. Під час сварки міністр Аваков перейшов на крик зі словами: "Забирайся з моєї країни". Вийшовши з рівноваги, Аваков кинув склянкою в Саакашвілі. Тодішній прем'єр-міністр Яценюк обізвав Саакашвілі "гастролером" і теж попросив "забиратися з України", - розповідали політики, які були присутні на засідання.

Усіх намагався заспокоїти колишній президент Петро Порошенко, а потім закрив засідання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міхеіл Саакашвілі 22 квітня повідомив, що отримав пропозицію від українського лідера Володимира Зеленського стати віцепрем’єром із питань реформ. За словами політика, у нього вже була дуже змістовна бесіда з очільником КМУ Денисом Шмигалем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?