Кличко пояснив, скільки коштує лікування від коронавірусу для держави
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко пояснив, скільки коштує лікування від коронавірусу для держави

Кличко пояснив, скільки коштує лікування від коронавірусу для держави
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що лікування однієї людини з коронавірусом COVID-19 коштуватиме від 5 до 15 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у п'ятницю, 24 квітня.

За його словами, точну суму назвати неможливо, оскільки вона залежить від багатьох факторів.

"Лікування залежить від особливості перебігу хвороби та супутніх патологій. Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта – неможливо. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування", - пояснив Кличко.

Очільник столиці додав, що у лікарнях є близько 90% від усіх медикаментів, які вказані у "Національному переліку основних лікарських засобів". Їх надають пацієнтам у стаціонарах безкоштовно. Люди на лікуванні вдома повинні купувати їх самостійно власним коштом.

У Департаменті охорони здоров'я Києва придбали медикаменти 17 найменувань — за рахунок резервного фонду бюджету. У переліку — антибіотики, противірусні й протизапальні засоби тощо. У цьому напрямку виділили 101 мільйон гривень.

Станом на 24 квітня в Україні підтвердили 7 647 випадків коронавірусу COVID-19. Померли вже 193 людини, одужали - 601.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров'я пообіцяли оприлюднити стратегію виводу держави з карантинних обмежень. Для цього необхідні, як вважають посадовці, п'ять кроків. Першими послабленнями можуть стати відкриття окремих локацій, наприклад, парків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?