Вже все готово - у Зеленського повідомили українцям прекрасну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже все готово - у Зеленського повідомили українцям прекрасну новину

Вже все готово - у Зеленського повідомили українцям прекрасну новину
Джерело:  Укрінформ

В Офісі українського лідера Володимира Зеленського поділилися важливою інформацією - там кажуть, що вже розробили законопроєкт про "інвестиційних нянь". Окрім того, зазначається, що найближчим часом він буде поданий до парламенту. Першою з офіційною заявою 24 квітня виступила заступниця очільника ОПУ Юлія Ковалів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Пандемія COVID-19 вносить корективи в наші плани. У тому числі і в сферу залучення інвестицій. Але це жодним чином не означає, що ключові процеси зупинені. Уже сьогодні в Офісі президента розроблений законопроєкт про "інвестиційних нянь", найближчим часом він буде поданий до парламенту", - зазначила чиновниця.

Вона також звернула увагу на те, що  дана ініціатива допомагає інвестору відчувати себе безпечніше, що значно збільшує коло осіб, які можуть зацікавитися Україною як країною для капіталовкладень.

"Ще один важливий інструмент, який ми пропонуємо інвестору – міжнародний арбітраж. Це свого роду фундамент для належного захисту інвестицій. Крім того, це стане суттєвим кроком для повернення довіри до судової системи України. За всі роки незалежності в Україні не реалізовано жодного масштабного проєкту, де б приватний інвестор вклав свої кошти в розвиток інфраструктурного об’єкта на умовах концесії. Тепер на це є “зелене світло” – новий закон “Про концесію”, - додала Ковалів.

Нагадаємо, що раніше глава держави Володимир Зеленський заявив, що інвесторам, які приватизують одне з виставлених на продаж держпідприємств, купивши його за понад 10 млн доларів, держава надаватиме податкові канікули на 5 років. Також український лідер наголошував, що з тими інвесторами, які вкладуть в Україні понад 100 млн доларів, держава укладатиме додаткові договори, відповідно до яких за кожним таким інвестором закріплять персонального радника.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у Кабінеті міністрів анонсували так звані "кредитні канікули" для представників малого та мікробізнесу. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що ці заходи з підтримки передбачають кредити під 0%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?