ДБР викликало втікача Януковича на допит - що про це відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

ДБР викликало втікача Януковича на допит - що про це відомо

ДБР викликало втікача Януковича на допит - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Державне бюро розслідувань викликало для проведення допиту колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт правоохоронної структури.

Згідно з оприлюдненою повісткою, одіозному політику необхідно з'явитися у ДБР о 10:00 наступного четверга, 30 квітня. Йому необхідно приїхати до слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних злочинів, скоєних військовослужбовцями, Головного управління відомства.

Мета виклику — набуття процесуального статусу та відповідні слідчі й процесуальні дій в рамках кримінальної справи.

Нагадаємо, Віктор Янукович став головним антагоністом Майдану в Києві 2013-2014 років. У лютому 2014 року він, коли у центрі столиці силовики почали відкрито вбивати протестувальників, під прикриттям політичного форуму в Харкові спробував втекти за кордон. Йому це вдалося за підтримки Кремля.

Після Янукович почав робити заяви про "нацистський переворот" в Україні та закликав російського лідера Володимира Путіна силовим шляхом встановити "порядок" та "захистити" людей. Утім, окупація Криму у той час вже почалася.

Європейські лідери ввели санкції проти втікача та його оточення — топ-посадовців, які також виїхали за кордон. Приводом для такої реакції стало розкрадання держбюджету України та фактичне вивезення грошей за кордон.

З того часу Янукович перетворився з президента на фігуранта кримінальних справ в Україні та політика, який лише інколи з'являється на екрані з черговою несуттєвою заявою.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 лютого 2020 року, у шосту річницю розстрілів на Майдані, Віктор Янукович звернувся до чинного президента Володимира Зеленського з листом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?